IJburgerNieuws

14 oktober 2014

IJburgerNieuws 14 oktober 2014


1 / 24

2 / 24

3 / 24

4 / 24

5 / 24

6 / 24

7 / 24

8 / 24

9 / 24

Nieuwe Nissan-dealer voor regio

Van Nieuwkerk neemt rayon over

De Nissan Pulsar staat vanaf 26 oktober bij Van Nieuwkerk.

Automotive-centre Van Nieuwkerk is sinds deze maand de nieuwe Nissan-dealer voor de regio Bussum, Naarden, Laren en Huizen. Tot voor kort werd de regio bediend door een Nissan-vestiging van Koops, maar na het faillissement van deze dealer heeft Van Nieuwkerk het rayon overgenomen. De Nissan Van Nieuwkerk-vestiging bevindt zich op de Zeverijnstraat 14b te Hilversum.

Van Nieuwkerk is al tientallen jaren gevestigd in 't Gooi als Honda-dealer. Sinds afgelopen april is het bedrijf ook de officiële Nissan-dealer van deze omgeving. Het was al de bedoeling dat Van Nieuwkerk op termijn het gebied rond Huizen zou overnemen, maar door het faillissement van Koops is dat nu vervroegd. Van Nieuwkerk: "Na het faillissement van Koops hebben wij al tientallen klanten binnen gehad die op zoek zijn naar een nieuwe dealer. Gelukkig zijn wij sinds onze opening als Nissan-dealer dit jaar ingespeeld op flinke groei. Wij kunnen al deze nieuwe klanten dan ook uitstekend van dienst zijn en verwelkomen ze graag!" Het is sowieso al een drukke tijd voor Nissan, want verschillende modellen zoals de Qashqai, Juke en Note zijn het afgelopen jaar geheel of gedeeltelijk vernieuwd. Op 25 oktober vindt de introductie van de Nissan Pulsar plaats.

Anders is 1 november een mooie gelegenheid om Van Nieuwkerk te bezoeken. Op die dag kunnen alle Nissan- en Honda-klanten hun auto langsbrengen voor een gratis winterinspectie.

Volvo V60 'honderd procent zakenauto'

De Volvo V60 is door kenners uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar.

De Volvo's V60 zijn uitgeroepen tot 'Zakenauto van het Jaar 2015'.

De eretitel werd toegekend onder voorzitterschap van het vakblad Automobiel management. De jury, bestaade uit directieleden van grote leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders, vakjournalisten en een onafhankelijke leaseconsulent, noemt de Volvo een "honderd procent zakenauto". Dat de V60 zo populair is in het zakensegment is volgens Volvo-directeur Richard Snijders niet alleen te danken aan de gunstige CO2-cijfers. "We zijn nu eenmaal een Estate-merk en dominerend in het segment van stationwagons. De V70 heeft 50 procent van zijn segment in handen en de V60 zelfs 60 procent. Het is simpelweg onze corebusiness, daarom zullen we continu met ontwikkelingen blijven komen bij onze V-range." Ongeveer de helft van de V60-verkopen komt daarbij voor rekening van de hybride-uitvoering.

Uiteraard is de V60 zeer veilig. De Plug-in Hybrid behaalde de hoogste Euro NCAP-score aller tijden voor een elektrische auto. De vijf sterren die de Volvo kreeg in de test van 2012 bewijzen dat de V60 Plug-in Hybrid hetzelfde hoge veiligheidsniveau biedt als de reguliere V60.

Peugeot 508 op allerlei punten vernieuwd

De Peugeot 508 is stilistisch en technisch vernieuwd.

De nieuwe Peugeot 508 maakt zijn opwachting maakt op de Autosalon van Parijs. De auto is zowel stilistisch als technisch op belangrijke punten gewijzigd en is voorzien van nieuwe motoren.

De nieuwe grille valt meteen op, kenmerkend voor de toekomstige modellen van het merk. Bovendien zijn nieuwe voorzieningen zoals een touchscreen, een achteruitrijcamera en dodehoekbewaking beschikbaar.

De auto kan worden geleverd met zuinige en sterke Euro 6-motoren, zoals de 2.0 liter BlueHDi 150-motor die, gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak, een CO2-uitstoot van slechts 105 g/km heeft. Dat is de laagste waarde in dit segment voor een motor met dit vermogen, daarmee vallend in de 20% bijtellingscategorie. Ten slotte wordt het gamma uitgebreid met de nieuwe versie RXH 2.0 BlueHDi 180 EAT6, die vanaf november 2014 in productie gaat.

Ford C-Max: meer stroomlijn, minder knopjes

Ford heeft de C-MAX en Grand C-MAX vernieuwd. Op de autotentoonstelling van Parijs zijn ze voor het eerst te zien. De C-MAX is een stuk gestroomlijnder gemaakt. In het interieur zijn minder knoppen en schakelaars aanwezig. Ook de opbergmogelijkheden zijn verbeterd. Ook grote broer S-Max is in het nieuw gestoken. Dit wordt het eerste model in Europa met Ford Adaptive Steering. Het resultaat is puur rijplezier op bochtige wegen. Volgend jaar op de markt.

De aaibare Corsa van Karl Lagerfeld

Het recept 'supermodel op auto' begon te vervelen, dus koos modeontwerper en fotograaf Karl Lagerfeld voor zijn kat Choupette voor de belangrijkste bijrol in de fotoshoot voor de Opel Corsa-kalender voor 2015. "Karl Lagerfeld heeft het concept op een frisse manier benaderd", aldus Tina Müller van Opel. De vijfde generatie van de Corsa is onlangs geïntroduceerd. In de afgelopen 32 jaar is de Corsa met talloze supermodellen gefotografeerd. Müller: "Er was maar één manier om dat op een bijzondere manier te overtreffen: met Choupette. We benadrukken daarmee nog eens de waarden van ons merk: innovatieve auto's, baanbrekend design en een aaibare aanpak."